Southern, NH

About this project

The owners of this beautifully renovated space had operated a small business out of their home for many years. After they retired and sold the business, they decided to convert…

The owners of this beautifully renovated space had operated a small business out of their home for many years. After they retired and sold the business, they decided to convert their former shipping and warehouse space into a cozy family room and mudroom. The newly-designed space is connected to the main house with a series of elegantly detailed arches. The homeowners confess that with a convenient gas fireplace, large screen TV and comfortable seating, most of their leisure time is spent in this new space!

Strong colors in the fabrics, paintings and the walls create a dramatic feel to the room and the arched doorways lead into the mudroom area and main portion of the house. A table situated strategically before large windows provides a serene place to work. A round window is cleverly installed on one wall captures natural light from the mudroom and provides a glimpse of the entryway beyond.

Project Details
  • 626 square feet (including the mudroom and hallway)
  • Project Partners: Cebula Design, Inc., Newburyport, MA
  • Project Partners: CM Ragusa Builders, Seabrook, NH
Share this project
Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someone

The owners of this beautifully renovated space had operated a small business out of their home for many years. After they retired and sold the business, they decided to convert their former shipping and warehouse space into a cozy family room and mudroom. The newly-designed space is connected to the main house with a series of elegantly detailed arches. The homeowners confess that with a convenient gas fireplace, large screen TV and comfortable seating, most of their leisure time is spent in this new space!

Strong colors in the fabrics, paintings and the walls create a dramatic feel to the room and the arched doorways lead into the mudroom area and main portion of the house. A table situated strategically before large windows provides a serene place to work. A round window is cleverly installed on one wall captures natural light from the mudroom and provides a glimpse of the entryway beyond.