Rye, NH

About this project

The original space was dated with a lack of function. The original portion of the residence had served its purpose and was torn down. In its place, a new addition…

The original space was dated with a lack of function. The original portion of the residence had served its purpose and was torn down. In its place, a new addition opens the interior of the home up to its natural environment. Perched atop the highest elevation on the property, the interior spaces have 180 degree views to the outside. Cathedral ceilings and high windows give a light, open and airy feeling to the space. The white cabinets with white stone counters and stainless appliances create an elegant and sophisticated backdrop to the otherwise unobstructed views and a wood burning fireplace with its natural stone surround creates a stunning focal point in the adjacent sitting area. The exterior chimney provides an impressive sculptural element to the landscape and the lower exterior stone patio creates a bridge from structure to nature while providing a place to relax and entertain within the surrounding wildlife refuge.

Project Details
  • View photos from before the renovation HERE
  • Location: Rye, NH
  • The homeowner is a notable local builder but had neglected his own kitchen for years
  • The homeowners requested that the design “bring the landscape into the kitchen”
  • The home overlooks a wildlife refuge that was constructed and maintained by the homeowners
  • Challenge was to maximize views while staying within existing rooflines
Share this project
Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someone

The original space was dated with a lack of function. The original portion of the residence had served its purpose and was torn down. In its place, a new addition opens the interior of the home up to its natural environment. Perched atop the highest elevation on the property, the interior spaces have 180 degree views to the outside. Cathedral ceilings and high windows give a light, open and airy feeling to the space. The white cabinets with white stone counters and stainless appliances create an elegant and sophisticated backdrop to the otherwise unobstructed views and a wood burning fireplace with its natural stone surround creates a stunning focal point in the adjacent sitting area. The exterior chimney provides an impressive sculptural element to the landscape and the lower exterior stone patio creates a bridge from structure to nature while providing a place to relax and entertain within the surrounding wildlife refuge.